moovel Headquarters

Project Info

moovel Headquarters
Portland, Oregon
17,000 sf

Designed to reflect their unique start-up spirit, moovel’s new headquarters in Portland’s Old Town Chinatown district is less corporate office and more “laboratory-workshop-studio garage.” Skylights and windows bring broad daylight access to cozy desk pods; living room-like nooks and conference rooms offer alternate venues for team-based and individual work; and spacious communal areas can accommodate larger collaborations and community meetings. Curving, hearth-like walls and a gas fireplace in the central hub welcome visitors and employees to an office designed for the community-building, future flexibility, and friendliness essential to moovel’s culture of invention.

As part of the renovations to a vacant 125-year-old warehouse, the design for moovel’s headquarters incorporates many materials salvaged from and inspired by the original warehouse: wood floors are crafted from timber found in the original structure, and exposed brick wall interiors and masonry stay true to a classic Old Town Portland look.