Post image for King Hall School of Law

King Hall School of Law

Project Info

University of California
Davis, California
30,000 sf addition / 30,000 sf renovation
Completed in 2011

The expansion and renovation of King Hall addresses the School’s continued growth and accommodates the latest technology and teaching techniques. The recently completed addition to the Law School and Mabie Law Library creates a new front door for the school and includes mock courtrooms, seminar classrooms, offices and a new courtyard. A renovation of the existing building improves student work and social spaces, consolidates circulation, updates mechanical and IT infrastructure, and relocates and expands the law library’s stack area and special collections.

Relating in scale and materials to the existing King Hall, the design improves departmental communication and interaction by relocating administration offices from the basement, consolidating and expanding student services, increasing accessibility and creating a new courtyard. The light and open facility reflects the spirit of the Law School and fosters interaction within the campus and the Davis community.

Sustainable Design Highlights:
Sustainable Design Highlights:

  • Reuse of the existing building
  • FSC certified wood
  • Operable windows
  • Low-VOC materials for optimal indoor air quality
  • Minimization of construction waste
  • Use of rapidly renewable materials
  • Exterior sunshades to reduce interior glare and heat gain